Portfolio: Ervaringen Bureau

Veranderingmanagement
Susanne Piet wordt als psycholoog, motivatie- en emotiedeskundige enerzijds en communicatiespecialist anderzijds uiteraard gevraagd voor de begeleiding van veranderingstrajecten. Zij adviseert in de trajecten, en hun communicatie en begeleidt communicatie, personeelsdirecteies en HRM-functionarissen op die weg. Ook adviseert zij en commerciele trajecten.
Voorbeelden:
  • De Verzekeringskamer
  • DasArts
  • De Vereniging voor Hoger Personeel
  • Unilever International
  • Gist Brocades

De Verzekeringskamer zocht en kreeg begeleiding in een motivatietraject ter verbetering van de interne en externe kwaliteit. In samenwerking met personen intern is een continu traject in gang gezet.
Tweede fase Opleiding voor theatermakers Dasarts te Amsterdam wilde professionalisering en minder afhankelijk worden van haar oprichter. Geheel toegesneden op het speciale karakter van de organisatie zijn een nieuwe structuur, werkwijze en communicatieopzet tot stand gekomen.
De VHP, Vereniging Hoger Personeel, inmiddels samengegaan met de Unie, beoogde verandering in client aanpak en eigen organisatie in verband hiermee. Het vraagstuk was ook een cultuurvragstuk van vakbondsactiviteit naar adviseursschap.
Unilever International vroeg vanuit het continent om afvaardiging in een internationaal onderzoek vanuit Groot Brittannie ter voorbereiding op een integrale organisatieverandering.
Gist Brocades vroeg in het kader van een grote organisatieverandering in Business Units om begeleiding in de noodzakelijke cultuurverandering. Susanne Piet coacht in het kader van veranderingstrajecten nog steeds teams en individuen.