Winfried Wapenveld

Winfried betekent Man van Vrede. Het ligt in Wapenveld, een plaatsje op de Noord Veluwe waarvan de historie teruggaat tot ver in de middeleeuwen.

Klik hier voor de historie van landgoed Winfried.

Landgoed Winfried is gesticht door dr. Zurcher, medicus, taalkundige en beeldend kunstenaar, mecenas van onder meer Multatuli. Hij schreef over Winfried ook een sage.

Landgoed Winfried bestaat uit park en besloten bos van bijna veertig hectare, met monumentale zwemvijver en vooroorlogse gasbunker, een fraai landhuis en een koetshuis, van waaruit het adviesbureau opereert. Er zijn diverse werk-en vergaderruimtes, waar eens de Spykers en koetsen stonden van de heer en mevrouw Vorstius aan het begin van de voriger eeuw en de Swallow van jonkheer Sandberg later.

Het voordeel van werken,trainen of vergaderen op Winfried is de absolute beslotenheid, geheimhouding verzekerd, er werken nooit andere groepen tegelijkertijd, en de prettige open sfeer, met frisse buitenlucht. Bereikbaarheid en parkeergelegenheid gegarandeerd.

ROUTEBESCHRIJVING Kantoor WAPENVELD

Landgoed Winfried
Groteweg 17
8191 JS Wapenveld
tel (038) 4470 333
fax (038) 4470 224

Winfried bevindt zich aan de provinciale weg tussen Hattem en Heerde. Die weg heet: 'Groteweg'. De ingang wordt aan de overzijde van de weg aangegeven.

KOMENDE VIA AMERSFOORT
Via Hoevelaken de A28 richting Zwolle. Afslag Wezep, waarna onmiddellijk afslag Heerde. Afslagen Wapenveld (2x) volgen tot aan de voorrangsweg met rotonde. Dat is de Groteweg. Hier rechtsaf. Doorrijden voorbij (aan de rechterzijde) landgoed De Polberg. Vlak voorbij de bosweg 'De Wapenveldseweg' ligt de ingang van Huize Winfried. De ingang wordt aan de overzijde door een bord gemarkeerd. Doorrijden tot het koetshuis 'Klein Winfried'.

KOMENDE VIA APELDOORN
Via Hoevelaken de A1 richting Apeldoorn. Afslag A50 richting Zwolle. Afslag Heerde-Wapenveld-Wezep. Bij de rotonde linksaf 'Wapenveld'. Door het industrie-terrein rijden. Groteweg blijven volgen, Groot Stokkert aan linkerzijde passeren. Bij de afrastering begint het terrein van Groot Winfried. U passeert een eerste hek van Winfried. Het volgende hek, de ingang (bij de boerderijtjes) links, wordt aan de overzijde door een witte aanwijzer gemarkeerd. Doorrijden tot het koetshuis 'Klein Winfried'.

KOMENDE VIA ZWOLLE
Via de A28 vanuit Zwolle afslag Zwolle-Zuid, vervolgens Hattem. Bij Hattem langs de IJssel blijven rijden. Over de Apeldoornseweg naar Wapenveld. Naam verandert automatisch in Groteweg. Doorrijden voorbij (aan de rechterzijde) landgoed De Polberg. Vlak na de bosweg 'Wapenveldseweg' ligt de ingang van Huize Winfried. Aan de overzijde wijst een bord de ingang aan. Doorrijden tot het koetshuis 'Klein Winfried'.

Er is een parkeerplaats voor bezoekers rechts naast het koetshuis.

Alternatieve route
Via Hoevelaken de A28 richting Zwolle. Afslag ’t Harde.’t Harde aanhouden, doorrijden tot afslag De Dellen (linksaf). De Dellen doorrijden (alle afslagen negeren, links in de heidevelden grazen Schotse Hooglanders). Aan het einde van de weg naar rechts, over de Rijksweg heen, vervolgens afslag Wapenveld (rotonde links) nemen. Door industrieterrein rijden, aan het einde linksaf. U bevindt zich nu op de Groteweg. Na Groot Stokkert (aan linkerkant) begint hekwerk landgoed ‘Winfried’. Tweede hek is ingang (wordt aan overzijde, dus rechts, met pijl aangegeven) Doorrijden tot koetshuis ‘Klein Winfried.