Susanne Piët, communicatie-strateeg en publicist

Susanne Piët is directeur van het Adviesbureau dr Susanne Piët BV op landgoed Winfried te Wapenveld. Zij adviseert bedrijven en organisaties inzake hun communicatiestrategie. Zij verzorgt ook trainingen en leidt professioneel vergaderingen, expertmeetings, seminars en workshops brainstorms.
Zij was voorheen werkzaam in de journalistiek, studeerde Nederlands en Psychologie, met name sociale psychologie en massacommunicatie. Zij doceerde gedurende tien jaar aan de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Zij promoveerde in functieleer op het emotie- en motivatieonderwerp: "Het loon van de angst", over de vraag waarom mensen grenzen verleggen. Zij raakte sindsdien in de ban van onderwerpen die een relatie hebben met emotiemanagement. Communicatiestrategie houdt volgens haar ook emotiemanagement in.
Zij schreef een tiental boeken, waarvan de meeste over communicatie gaan zoals over interviewen en over onderhandelen. Maar ook over creativiteit en ondernemerscultuur. En over emoties. Een van haar boeken heet "De Kick". Haar laatste boeken heten "Emotiemanagement" en "Wapenrok" (uitgeverij Contact).
Zij publiceert regelmatig, en geeft gastcolleges en lezingen.
In 2003 is Susanne koninklijk onderscheiden, zij is benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

Adviesbureau dr. Susanne Piët BV
Communicatiestrategie & Emotiemanagement
Landgoed Winfried
Groteweg 17
8191 JS Wapenveld
tel (038) 4470 333
fax (038) 4470 224
info@susannepiet.com